All you need to know

Aangepaste voorwaarden n.a.v. corona persconferentie 2 augustus 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 2 augustus mbt de ééndaagse festivals en evenementen hebben we besloten om zowel Glassdance als de Zomerfestival dagen door te laten gaan. Dit heeft wel tot gevolg dat we ons aan een aantal nieuwe regels moeten houden. Deze kan je hieronder vinden:

  • Maximaal 750 bezoekers per festivalavond
  • Toegangstijdsloten voor gespreid entree (zie uitleg hieronder)
  • Coronatoegangsbewijs (en je ID) blijft verplicht
  • Toegangsticket verplicht
  • Toegang alleen 18+
Wanneer is en hoe laat begint Glassdance & het Zomerfestival?

DONDERDAG 19 AUGUSTUS 2021 | GLASSDANCE
Tijden: 18:00 - 00:00 uur
Entree met toegangstijdslot
Toegang: 18+

VRIJDAG 20 AUGUSTUS 2021 | ZOMERFESTIVAL DAG 1
Tijden: 18:00 - 01:00 uur
Entree met toegangstijdslot
Toegang: 18+

ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2021 | ZOMERFESTIVAL DAG 2
Tijden: 18:00 - 01:00 uur
Entree met toegangstijdslot
Toegang: 18+

Hoe werkt het toegangtijdslot

Om grote drukte te voorkomen bij de ingang van het festivalterrein werken we met toegangstijdsloten. Je koopt een ticket met het tijdslot naar jouw keuze. Let op! per tijdslot zijn er beperkt aantal tickets beschikbaar. 

Kom zoveel mogelijk tussen de tijd die aangegeven is op je ticket. Met een geldig ticket wordt je uiteraard nooit geweigerd bij de ingang, tenzij je je coronatoegangsbewijs en je ID niet bij je hebt.

Er zit verder geen tijdsslot op je verblijf, je kunt natuurlijk gewoon tot het einde blijven en er geldt op het terrein geen 1,5 mtr regel.

Waar is het festivalterrein?

Lingedijk 8 
4142 LD Leerdam
(op de parkeerplaats tegenover de Glasfabriek)

 
Voor wie zijn de festivalavonden?

Helaas zijn de festivaldagen n.a.v. de coronamaatregelingen (d.d. 2 augustus 2021) alleen toegankelijk voor 18+

Zijn kinderen welkom?

Nee helaas hebben wij moeten besluiten om het festival alleen voor 18+ toegankelijk te maken.

kaartverkoop

De kaartverkoop voor GlassDance & het Zomerfestival start dinsdag 3 augustus 19:00 uur. Wij houden rekening met de maatregelen die zijn aangekondigd in de persconferentie van 2 augustus j.l.

Wat gebeurt er als het evenement niet doorgaat?

Het evenement kan op 19, 20 & 21 augustus 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. 

Mochten de besmettingen en/of ziekenhuisopnames weer hard oplopen en besluit de overheid/gemeente om alle evenementen (inclusief Glassdance en Zomerfestival) alsnog af te blazen, ontvangt u restitutie van uw gekochte tickets (exclusief de transactiekosten). 

U kunt dit dan via mail aan ons doorgeven. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ondervermelding van uw ordernummer.

Let op! u ontvangt alleen restitutie als vanaf hogerhand het evenement wordt gecancelled, dus niet als u zelf (door wat voor omstandigheden dan ook) niet in de gelegenheid bent om te komen.

Onder welke voorwaarden kan GlassDance en het Zomerfestival doorgaan?

GlassDance & het Zomerfestival kan op 19, 20 en 21 augustus 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld. Op dit moment heb je voor je bezoek aan een festival een coronatoegangsbewijs nodig. Hieruit blijkt dat je geen corona hebt, hersteld bent van corona of bent gevaccineerd. Hiermee komt de 1.5 meter regel op het festival te vervallen!

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?

GlassDance & het Zomerfestival kan op 19, 20 & 21 augustus 2021 doorgaan onder de op dat moment actuele voorwaarden die door de Rijksoverheid worden gesteld.

Op dit moment heb je voor je bezoek aan het festival een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs kun je aanmaken in de CoronaCheck-app wanneer je een test hebt laten doen via Testen voor Toegang waaruit blijkt dat je geen corona hebt. Op www.testenvoortoegang.org vind je aangesloten testlocaties bij jou in de buurt, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Deze drie mogelijkheden kunnen getoond worden in de (update van de) CoronaCheck app. Het ophalen van jouw vaccinatie- of testuitslag in de CoronaCheck-app doe je als volgt:

1. Haal je testgegevens op via je DigiD of met de ophaalcode die je hebt gekregen van de testlocatie.

2. Na controle haalt de CoronaCheck-app je vaccinatie of testuitslag op.

3. De app maakt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een bewijs, in de vorm van een QR-code.

Je kunt maar voor één persoon een testbewijs in de CoronaCheck-app laten zien. Iedere bezoeker heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of een geprint testbewijs.

Download en print jouw testbewijs op www.coronacheck.nl/print. Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hoe werkt testen voor toegang?

Je hebt voor je bezoek aan GlassDance en het Zomerfestival een coronatoegangsbewijs nodig. Hoe je dit doet met een negatieve testuitslag lees je hieronder in 5 stappen. Naast testen voor toegang kan ook een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. Let op! je QR-code moet dan wel al werken. Dus check dit vooraf. Gele boekjes worden niet geaccepteerd als vaccinatiebewijs.

1. Maak een testafspraak
Plan een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.org. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. 

Let op: de testaanbieder moet van Testen voor Toegang zijn. Met een negatieve zelftest, of een negatieve GGD-test kan je dus geen coronatoegangsbewijs maken. De kosten van Testen voor Toegang worden op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Er zijn hiermee geen kosten voor jou als bezoeker!

2. Laat je testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en een bevestiging van de testafspraak mee.

3. Testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kun je een coronatoegangsbewijs maken.

4. Maak een coronatoegangsbewijs

Digitaal coronatoegangsbewijs
Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of in de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale coronatoegangsbewijs.

Papieren coronatoegangsbewijs
Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.

5. Bezoek
Je neemt je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Neem je legitimatiebewijs mee. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook je ticket/toegangskaartje zien.

De organisatoren van stichting Zomerfestival zijn niet aansprakelijk mocht je coronatoegangsbewijs/qr-code niet werken. We kunnen je dan helaas niet toelaten op het festivalterrein. Ook als je gegevens op je ID niet overeenkomen met je geprinte QR-code kan de toegang je ontzegt worden.

Bezoekers kunnen voor vragen over het testen en de testuitslag terecht op www.testenvoortoegang.org of bellen naar 088-7674010 (maandag t/m zondag 08.00 tot 20.00 uur).

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Je kunt ook een e-mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Moeten bezoekers die al gevaccineerd zijn zich ook laten testen?

Alleen als de 2e vaccinatie minder dan 14 dagen geleden was, is een test nodig omdat de coronacheck app dan nog geen geldige QR code kan tonen. 

Dus heb je een geldige QR-code op je coronacheck app (met bewegende fietser / reiziger) dan is dat ook voldoende en hoef je niet te testen.

Een geprinte QR-code kan ook indien je geen smartphone hebt met de coronacheck app. Lees hier hoe je die kunt printen.

Wat moet ik meenemen/bij me hebben?

Een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), je identiteitsbewijs en een toegangskaartje.

Zorg ervoor dat je ook de CoronaMelder-app op je telefoon hebt staan om het risico op verspreiding van mogelijke besmettingen te verkleinen.

Kan ik met een rolstoel komen?

Ben je rolstoelgebruiker? Dan kan je zonder problemen via de reguliere ingang het terrein op. Er is een invalidetoilet. Je kan dus in jouw rolstoel overal komen.

 
Eten & drinken

Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie. Op het terrein is een snackkar aanwezig waar diverse snacks verkrijgbaar zijn. En uiteraard kan je aan de diverse bars je drankje(s) bestellen. Betaling geschiedt via festivalmunten die te koop zijn bij de muntenautomaten op het terrein.

Alcohol & Drugs

Op het terrein is alcohol te koop. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden. Bij overtreden van de regels word je verwijderd van het festivalterrein.

Hoe kan ik betalen?

Op het terrein wordt uitsluitend betaald met munten. De munten kunnen met PIN en in mindere mate met CASH bij de muntenautomaten worden gekocht. Munten van voorgaande edities zijn niet meer geldig.

Let op: munten zijn niet inwisselbaar (je krijgt hier dus geen geld voor terug) en alléén geldig op 19, 20 & 21 augustus 2021

Mag ik foto- en/of filmopname maken?

Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, en opnameapparatuur mee te nemen zowel bij Glassdance als bij het Zomerfestival . Funcamera’s (gewone kleine digitale camera’s zonder verwisselbare- of telelens) zijn wel toegestaan, evenals mobiele telefoons met camera. Maak vooral lekker veel foto's voor privédoeleinden. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s die je gemaakt hebt voor commerciële doeleinden te gebruiken. Selfie-sticks zijn niet toegestaan. 

Hoe kom ik op het festivalterrein?

Kom je uit de buurt? Kom dan zoveel mogelijk lopend of op de fiets. Deze kan je langs de Lingedijk op diverse plekken plaatsen.

Het festivalterrein kan bereikt worden via het station Leerdam dat op ongeveer 10/15 minuten lopen ligt van het festivalterrein. Er rijden geen pendelbussen. Informatie over de NS treintijden van en naar station Leerdam vindt je op de website voor het openbaar vervoer

Veiligheid

De beveiliging en de EHBO houden de gasten van Glassdance en het Zomerfestival en omgeving zo goed mogelijk in de gaten. Wij willen ook jou vragen om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen we samen ongewenste situaties snel oplossen. Probeer bij eventuele calamiteiten rustig te blijven, luister naar de organisatoren en veiligheidscoördinatoren voor verdere instructies.

Huisregels

Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij Glassdance en het Zomerfestival zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. Klik hier om de huisregels van het festivalterrein te bekijken. (deze volgen binnenkort)

Onze sponsoren

Glassdance leerdam

Zomerfestival archief

  • 2017
  • 2018
  • 2019

Contact

Stichting Zomerfestival - Leerdam

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg ons